Vorig jaar, 1 juli 2016, was het zover. Ik heb mij ingeschreven bij de KvK onder de naam Talent College.

Tijdens mijn studie wist ik altijd al wel dat ik voor mijzelf wilde beginnen, ik wist alleen niet dat het zo snel na mijn afstuderen (april 2016) al zover zou zijn. Ik weet van mijzelf dat ik erg ondernemend ben en toen ik in april thuis kwam te zitten na de studie wist ik even niet wat ik moest doen. Al snel kwam ik met een idee. Ik plaatste op Facebook een oproepje dat ik scripties check voor een kleine bijdrage. Dit liep zo ontzettend hard dat ik mij op een gegeven moment wel moest inschrijven als bedrijf, om mijn opbrengsten te kunnen verantwoorden.

Inmiddels bestaat Talent College alweer één jaar en het was een ontzettend interessant, leuk en vooral leerzaam jaar. Ik heb meerdere vakgebieden verkend, aangezien ik niet wilde blijven hangen in het checken van scripties. Inmiddels ben ik werkzaam in het onderwijs en in het werkveld, op individueel, team en organisatieniveau. In het onderwijs heb ik bijvoorbeeld projecten gedaan met leerlingen, gericht op arbeidsmarktoriëntatie en e-Portfoliomanagement. Bovendien heb ik veel enthousiaste leerlingen huiswerkbegeleiding en bijlessen gegeven. Voor het werkveld heb ik trainingen en coaching mogen geven en momenteel werk ik aan een groot project om een interne Academy op te richten bij een organisatie.

Wat ik het leukst vind aan ondernemer zijn is de zelfstandigheid en betrokkenheid. Zoals hierboven beschreven heb ik al fantastische opdrachten mogen doen, maar ik heb ook al minstens zoveel tegenslagen gekend. Dit levert frustratie en teleurstelling op en soms ook echt wel een beetje wanhoop. Het motiveert mij echter juist ook om door te gaan en zaken anders aan te pakken, eens iets nieuws te proberen. De overwinningen die ik heb behaald zorgen dan ook voor ongelofelijk grote blijdschap, trots en de motivatie om door te gaan. Echt alles wat je doet valt en staat met jezelf. Ik heb altijd veel gewerkt en nog nooit zulke sterke emoties erbij gevoeld als het afgelopen jaar.

Komend jaar ga ik enthousiast verder met het opbouwen van mijn bedrijf. Aan mijn ambitie zal het niet liggen, ik zie voor over vijf à tien jaar meerdere vestigingen Talent College voor mij door heel Nederland. Wil je mij feliciteren met mijn 1-jarig bestaan en eens kennismaken? Om te praten over ondernemerschap, mij tips te geven over het uitbouwen van mijn bedrijf of misschien of we iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op! Dat vind ik altijd leuk. Tot snel!

www.talentcollege.nl – Blink uit in wie je bent