Hoe leuk is jouw werk?

21 juni 2018

Artikelen

Als je weet wie je bent en wat je wilt, weet je wat jou gelukkig maakt. Je hebt een stip aan de horizon gevonden en moet nu een richting bepalen om jouw bestemming te bereiken. Om dit te doen moet je ondernemend zijn. Dit betekent niet direct dat je voor jezelf moet beginnen, maar wel dat je voor jezelf op moet komen om uit te kunnen blinken in WIE jij bent.

Kijk eens kritisch naar jezelf, hoeveel van de dingen die je deze week hebt gedaan hebben niet bijgedragen aan jouw geluk? Hoeveel van deze activiteiten had je eigenlijk onderuit gekund? En de belangrijkste vraag, waarom onderneem je activiteiten die niet bijdragen aan jouw geluk?

Mensen die uitblinken in wie zij zijn noemen wij authentiek. Authentieke individuen zijn het meest gelukkig, omdat zij trouw zijn aan hun eigen identiteit. Een individu die weet wie hij is en waar hij voor staat, kan bepalen wat hij onderschrijft en waar hij zich tegen verzet. Kortom, kan bepalen om dát te doen wat nodig is om zich gelukkiger te voelen. Medewerkers die uitblinken in wie zij zijn, zijn een grote meerwaarde voor de organisatie. Zij dragen bij aan het uitblinken van de organisatie als geheel.

Als je niet goed weet wat je écht belangrijk vindt in het leven en wat je écht wil bereiken, dan kom je snel vast te zitten in een sleur. Je doet wat je moet doen en denkt er verder niet teveel over na. Zou het niet heerlijk zijn als jij wel je geluk kunt vinden in jouw werk? Als je iets doet wat je zo leuk vindt, dat je verbaasd bent dat je ervoor betaald krijgt (Loesje uitspraak)?