Onderwijs/Projecten

Talent College wordt vaak ingezet voor verschillende projecten binnen het onderwijs. Hieronder staan een aantal projecten beschreven waar uw organisatie ook baat bij zou kunnen hebben. Heeft u een ander voorstel? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Trainingen en workshops

Door verschillende trainingen en workshops worden leerlingen en studenten goed voorbereid op hun toekomst. Belangrijke thema’s waar wij mee werken zijn: faalangstreductie, plannen en organiseren, leren presenteren, authenticiteit en persoonlijk leiderschap.

Arbeidsmarktoriëntatie

Bij verschillende middelbare scholen hebben wij een projectdag arbeidsmarktoriëntatie georganiseerd. Tijdens zo’n dag nemen we de leerlingen mee in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en wordt er gesproken over de competentie zelfsturing. Vervolgens doen we verschillende workshops met de leerlingen, zoals: wie ben ik, wat kan ik en/of het schrijven van een motivatiebrief.

Als tool gedurende de dag maken we gebruik van een digitaal carrièreportfolio die de leerlingen gaan vullen. Hieronder kunt u meer lezen over de e-Portfolio’s waar wij gebruik van maken. Het resultaat van de projectdag is dat alle leerlingen een gevuld carrièreportfolio hebben om zichzelf te presenteren richting vervolgopleiding en arbeidsmarkt.

e-Portfolio’s

We spreken in de toekomst nog maar over één baan en dat is de loopbaan: een leven lang leren en mobiliteit zijn cruciaal; elk talent telt. Om deze reden worden bepaalde soft skills steeds belangrijker. Heb je wel eens gehoord van de 21e-eeuwse vaardigheden? Onderwijs moet leerlingen voorbereiden op het functioneren in een steeds veranderende samenleving. De 21e-eeuwse vaardigheden zijn gericht op een nieuwe manier van leven, leren en werken.