Powercursus energie-management

Doel: Goed kunnen functioneren in de storm (de storm is de hectiek van de dag)
Duur: Drie uur

Energiemanagement is op een positieve manier werken aan beheersing van je energie-afname en bewust werken aan energie-opbouw. Dit zorgt ervoor dat je met meer plezier de werkdag door kan komen en je energie overhoudt om aandacht te besteden aan je privéleven. Belangrijk is dat wij bewust tijd voor ontspanning nemen en/of activiteiten uitvoeren die ons energie opleveren. We zijn zo gewend om door te stomen dat we het onszelf moeten aanleren om actief bezig te gaan met energiemanagement.

Wat is het verschil met time-management? Time-management is zonder twijfel nuttig om efficiënt en effectief te kunnen werken. Alleen tijd heeft één probleem: het is gelimiteerd. Tijd kun je niet veranderen. Wat je ook doet, er blijven 24 uren in een dag zitten. Energie kan vergroot worden, vernieuwd en je kunt het meer efficiënt gebruiken. Mensen hebben vaak geen idee hoe zij met drukte en hectiek om moeten gaan. We zijn geen machines die op hoge snelheid voor lange periodes door kunnen gaan. Wij hebben nou eenmaal tijd nodig om op te laden. Door een juist gebruik van energiemanagement kunnen we presteren op de momenten dat het echt nodig is. Zo krijg je gedurende een dag meer gedaan en ga je met meer energie weer naar huis.

Programma

  • Theorie energiemanagement
  • Prestatiepiramide
  • Start eigen energiemanagement
  • Prestatiebarrières
  • Ontwikkelingsplan

Leerdoelen

  • Je leert de belangrijkste principes van energiemanagement kennen
  • Je kunt je energie-afname en energie-opbouw beheersen
  • Je leert hoe je jouw energie-capaciteit kunt vergroten om meer werkdruk aan te kunnen
  • Je maakt een ontwikkelingsplan om actief bezig te zijn en blijven met jouw energiemanagement

Op inschrijving

In de agenda is te zien wanneer de volgende training plaatsvindt waar u zich voor kunt inschrijven. Staat de training van uw voorkeur er niet tussen? Laat uw gegevens achter en u krijgt bericht wanneer uw training op de agenda staat.

In company

Een in company training is de ideale oplossing als deze training voor meerdere medewerkers van meerwaarde kan zijn. In overleg bepalen we de datum en locatie, dus neem contact met ons op voor de mogelijkheden.