Prestatiemaatschappij: leidt succes tot geluk?

20 september 2018

Artikelen

“Als je ergens goed in bent, dan krijg je waardering. Hierdoor word je geaccepteerd en dan stijg je in aanzien. Zo ben je van waarde voor de maatschappij en daar word je gelukkig van”.

Bovenstaand antwoord las ik op een forum op de vraag: Hoe kan je gelukkig worden? In deze prestatiemaatschappij werken we hard. Niet omdat het moet, maar omdat we het zelf willen. Hoe harder we werken, hoe beter we ergens in worden. Hoe beter we ergens in zijn, hoe succesvoller we worden. Hoe succesvoller we zijn, hoe gelukkiger we ons voelen. Toch?

We willen hard werken, we houden van efficiëntie, we hebben ambities en we maken alles meetbaar. De prestatie van ons harde werk moet zichtbaar zijn. Het hebben van een passie is een doel op zich geworden, in plaats van een bijproduct van interesse (Jeroen van Baar, De Prestatiegeneratie). En als we de prestatie behaald hebben, zijn we dan gelukkig? Nee, want het is nooit genoeg. In de prestatiemaatschappij kan het altijd beter.

En wat is het gevolg? Onvrede, stress en burn-out. De prestatiemaatschappij is doelgericht. Je moet ergens goed in zijn en daar een resultaat mee behalen. Uit onderzoek blijkt dat als je gelooft dat je beter of slimmer kunt worden door oefening, het leerproces prettiger en effectiever is. Het gaat erom dat wij plezier beleven aan wát wij doen en begrijpen hoe we er beter in kunnen worden. Als we voldoening en geluk kunnen halen uit het proces, raakt onze prestatiedrang steeds meer op de achtergrond.

Je hoeft dus niet de beste te zijn om gelukkig te worden. Als we het hebben over werkgeluk dan gaat het erom dat je iets doet wat je leuk en belangrijk vindt. Dat je leert uitblinken in wie jij bent als persoon, in plaats van alleen in je functie. Pas dan heb je een echte toegevoegde waarde. Zijn er anderen die jouw functie kunnen uitvoeren? Ja, absoluut. Precies hoe jij het doet? Nee. Jij bent uniek. En hoe jij iets doet gaat om het proces, niet de prestatie. Hier is geluk te behalen.

En waarom zou een werkgever kiezen voor jou? Iemand die geluk haalt uit het eigen werkproces? Ten eerste omdat gelukkige medewerkers uiteindelijk meer succes behalen! Als we in een positieve stemming zijn, bedenken we veel meer oplossingen, kunnen we groeien en worden we steeds succesvoller. Daarnaast worden er nog vele andere voordelen genoemd in de literatuur. Gelukkige medewerkers…:

  • kunnen beter omgaan met werkdruk
  • hebben een hogere werkmotivatie
  • vertonen een effectievere samenwerking
  • verzuimen minder vaak
  • zijn creatiever
  • bruisen van de positieve energie
  • vertonen meer werkinspanning
  • hebben een grotere binding met het bedrijf
  • zijn productiever
  • kunnen beter omgaan met veranderingen

 

Hard werken in de hoop gelukkig te worden van de prestatie achteraf is een negatieve investering en zorgt helaas vaak voor stress en burn-out, aangezien de kick van het behalen van een prestatie kortdurend is en de klap erg groot is als de beoogde prestatie mislukt. Een kick krijgen van het harde werk zelf is een positieve investering met succesvolle resultaten als gevolg. Succes leidt dus niet tot geluk, maar geluk leidt tot succes!