Over Talent College

Onze missie is het versterken van positieve eigenschappen door het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van talent. Wij werken samen met opdrachtgevers aan vraagstukken op individueel-, team- en organisatieniveau.

Steeds veranderende samenleving

Tegenwoordig worden leerlingen en studenten niet meer opgeleid om te voldoen aan bepaalde functie-eisen en profielen. De focus ligt steeds meer op vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen leven in een steeds veranderende samenleving. Door de steeds veranderende samenleving vinden er snelle veranderingen plaats op de arbeidsmarkt en ook in de houding van werknemers. Voor werknemers is het belangrijk om zichzelf ‘toekomstbestendig’ te houden door constant bezig te zijn met de eigen ontwikkeling. Je vindt niet snel meer een baan voor het leven, maar werknemers zijn hier ook steeds minder naar opzoek. Carrières zijn grenzelozer geworden en werk wordt steeds vaker gezien als ‘een kans om te leren’. Het werk moet leuk en uitdagend zijn en de work-life balance is steeds belangrijker geworden.

Het belang van talentontwikkeling

Zowel voor de individuele werknemer als voor de werkgever zijn er vele voordelen om te werken vanuit talenten. Wij noemen er tien.

Werknemers die werkzaamheden verrichten die aansluiten bij hun talent:

  • zijn veel gelukkiger
  • kunnen beter omgaan met werkdruk
  • hebben een hogere werkmotivatie
  • vertonen een effectievere samenwerking
  • bruisen van de positieve energie
  • verzuimen minder vaak
  • vertonen meer werkinspanning
  • hebben een grotere binding met het bedrijf
  • zijn productiever
  • kunnen beter omgaan met veranderingen

Yrenee Koen

“Ik heb enorm veel bewondering voor mensen die het beste uit zichzelf willen halen en hun ambities nastreven. Ik ben ervan overtuigd dat mensen vaak meer kunnen dan zij denken, maar soms een duwtje in de rug nodig hebben. Een individu, team of gehele organisatie helpen optimaliseren is iets waar ik mij het liefst mee bezig houd. Wat mij kenmerkt is een zakelijke persoonlijkheid, met oog en aandacht voor de mens.”

Samenwerking

Talent College is opgericht vanuit een individu, Yrenee Koen, en werkt vaak samen met verschillende partners aan projecten. Wij geloven in de kracht van samenwerking en het delen van kennis en ervaringen. Iedereen heeft zijn eigen talenten en door deze te bundelen kunnen klanten de ondersteuning en begeleiding krijgen die zij verdienen. Zo passen we ons motto toe op onszelf en onze klant: Blink uit in wie je bent!