Over Talent College

Wij geloven dat gelukkige medewerkers een voorwaarde zijn voor organisatiesucces. Het is onze missie om de positieve staat van medewerkers te versterken, vergroten en verbeteren om het algehele werkgeluk binnen organisaties te vergroten.

Wat vinden wij van Talent College belangrijk?

Authenticiteit

Wij hechten veel waarde aan authenticiteit, omdat mensen die trouw zijn aan hun eigen identiteit zich het meest gelukkig voelen. Medewerkers die uitblinken in wie zij zijn kunnen een fantastische meerwaarde creëren voor een organisatie.

Persoonlijke aandacht

Onze kracht is dat wij onze klanten écht willen leren kennen. Persoonlijke aandacht en oprechte interesse maken ons succesvol in het helpen versterken van de positieve staat van mensen en organisaties.

Persoonlijke groei

Wij dagen mensen uit om vanuit hun authenticiteit te werken aan persoonlijke groei. Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en blijf jezelf ontwikkelen om te kunnen uitblinken in wie je bent. Zo kun jij de beste meerwaarde leveren voor organisatiesucces.

Concreet en tastbaar

Wij benaderen werkgeluk vanuit een amplitieve gedachte, wat het thema concreet en tastbaar maakt om aan te werken binnen de gehele organisatie.

Waarderend perspectief

Een groot gedeelte van het ervaren van geluk is ook het waarderen van wat er al is. Als je ergens al heel gelukkig mee bent, is het belangrijk niet te blijven zoeken naar ruimte voor verbetering, maar er lekker van te genieten.

Maatschappelijke bijdrage

Wij leveren een positieve bijdrage aan een gelukkigere samenleving. Werken is zo’n groot onderdeel van ons leven dat meer werkgeluk leidt tot meer algemeen levensgeluk. Wij streven ernaar elke medewerker in Nederland een stukje gelukkiger te maken.

Yrenee Koen

“Blink uit in wie je bent! Vanuit dit motto is Talent College ontstaan. Waarom doen mensen wat ze doen? Van jongs af aan wilde ik het menselijk gedrag kunnen begrijpen. Al snel leerde ik dat anderen hier een enorme invloed op uitoefenen. Er zit vaak een groot gat tussen ons voorkeursgedrag en ons getoonde gedrag. Zou het niet veel lekkerder zijn om altijd jezelf te kunnen zijn? Geeft dit niet een bepaalde rust en zingeving? En zouden we daar niet veel gelukkiger van worden?

Zo ontdekte ik de positieve psychologie en gedurende mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de arbeids- en organisatietak. Gelukkige medewerkers blijken echt een voorwaarde te zijn voor organisatiesucces. Ik vind het fantastisch om met mijn werk een positieve bijdrage te leveren aan het werkgeluk van anderen. Ik gun het iedereen om zo blij te worden van zijn of haar werk en de boost die het geeft aan organisatiesucces maakt werken aan werkgeluk een investering die het waard is.”