Skip to main content

Focus jij op verzuim verlagen of gezondheid vergroten? Ga jij werkgeluk herstellen of vergroten? Laat jij jouw medewerkers uitblinken door resultaatgericht leiderschap of door mensgericht leiderschap? Als amplitiedeskundige maak jij de denk- en werkwijze van nu en de toekomst eigen. Hiermee leid je zowel jezelf als professional futureproof op én ben je in staat om jouw organisatie wendbaar te houden in onze snelveranderende wereld.

Word amplitiedeskundige

Jij snapt dat mensen het verschil maken en het meest waardevolle kapitaal van een organisatie zijn. Daarom vind jij het belangrijk om een organisatiecultuur te creëren waar de focus ligt op het versterken van een ieders talent. Dit doe je door te werken aan de 4 pijlers van amplitie: gezondheid, bevlogenheid, werkinrichting en talentmanagement. Meer welzijn, beter functioneren en een groter (organisatie)succes is de missie waar jij als amplitiedeskundige aan werkt.

De rol van amplitiedeskundige zien we terug binnen elke branche en past bij veel verschillende functies. Van HR medewerker, manager, preventiemedewerker, werkgever, verzuimcoördinator, vitaliteitsexpert, (loopbaan)coach tot teamleider en meer. Vanuit meerdere invalshoeken lever jij jouw positieve bijdrage welke leidt tot groei en vooruitgang van mens & organisatie.

Na het volgen van de opleiding heb jij alle kennis om:

 • Amplitie te vertalen en toe te passen in jouw werkomgeving
 • Onderscheid te maken in curatief, preventief en amplitief werken
 • Management te adviseren naar een mensgerichte organisatiecultuur
 • Waarderend onderzoek in te zetten om bottom-up te werken
 • De kracht van positieve communicatie dagelijks in te zetten
 • Goed werkgeverschap amplitief vorm te geven
 • Toekomstbestendig (HR) beleid amplitief op te stellen
 • De 4 pijlers van amplitie persoonlijk en organisatiebreed in te vullen

Ontwikkeltraject

Deze opleiding wijkt positief af van het traditionele leren. Vanuit amplitie geloven wij in de kracht van praktijkgericht leren. Dit betekent dat jouw eigen werkomgeving centraal staat. Je krijgt geen opdracht die je moet maken voor ons, die vervolgens in een la beland. Je gaat amplitief aan de slag met zaken die al onderdeel uitmaken van jouw praktijk.

De opleidingsdagen zijn als coaching on the job vormgegeven. Enerzijds geven we je theorie en praktische handvatten mee om aan de slag te kunnen. Anderzijds staat jouw ontwikkeling als amplitiedeskundige centraal en bespreken we hoe om te gaan met verschillende praktijkcasussen. Hierdoor is het een krachtig ontwikkeltraject voor persoonlijke- én organisatieontwikkeling met één van onze docenten als jouw coach on the job. Maak hier kennis met de docenten.

Als amplitiedeskundige ga jij individuen, teams en organisaties adviseren, motiveren en faciliteren om amplitief te werken. Word je hier enthousiast van? Dan zien we jou graag in de volgende opleidingsronde.

Persoonlijke ontwikkeling

Jouw deelname aan de opleiding amplitiedeskundige is een ontwikkelreis. Je start deze reis met een Talent en Motivatieanalyse (TMA). Dit rapport met ontwikkelgesprek geeft jou nog meer inzicht in jouw drijfveren en talenten en hoe je deze inzet als amplitiedeskundige binnen jouw werkomgeving. Daarnaast kent jouw reis verschillende reflectiemomenten, samenwerkopdrachten en ontwikkelgesprekken. Allemaal met de bedoeling om amplitie in je eigen DNA te krijgen, jezelf als professionele amplitiedeskundige stevig neer te zetten en amplitie toe te passen in jouw werk. Een mooie bijkomstigheid is dat je ook een ontwikkeling ervaart in je privé, omdat je amplitief denken en werken overal gaat toepassen. Dit geeft een extra boost aan jouw groei en vooruitgang. Lees onderaan deze pagina ervaringen van opgeleide amplitiedeskundigen. Op de laatste lesdag deel jij jouw leerproces en ervaringen met de groep. Een leuke dag waarbij je inzicht krijgt in elkaars ontwikkelreis en elkaar hiermee voor de laatste keer (voor het in ontvangst nemen van je certificaat) inspireert.

Organisatie ontwikkeling

Je leert amplitief invulling te geven aan dat wat al speelt in jouw werkomgeving. Hierbij kies je in de eerste lesweken één praktijkcasus die gedurende jouw ontwikkeltraject centraal staat. Van ons ontvang je alle handvatten (modellen, methodes en praktijkgerichte voorbeelden) om amplitief te werk te gaan. Daarnaast leer je gezamenlijk met je collega amplitiedeskundigen in opleiding. Jullie worden, door het doen van opdrachten, uitgedaagd kennis en vaardigheden met elkaar uit te wisselen en expertise te delen. Zo pas je gaandeweg amplitie steeds meer toe in jouw praktijk.

Studie-uren en certificering

Deze opleiding is een krachtig ontwikkeltraject voor persoonlijke ontwikkeling én organisatieontwikkeling. Je bent hoofdzakelijk praktijkgericht aan de slag met amplitie. Houdt daarnaast rekening met studie-uren. We adviseren bij de digitale opleiding rekening te houden met 4 studie-uren per lesdag. Bij de fysieke opleiding is dit 2 uren per lesdag.

Omdat praktijkgericht leren centraal staat, is maximale aanwezigheid* bij lesdagen cruciaal om amplitie echt eigen te maken en jou goed te kunnen coachen on the job. Zo kunnen we samenwerken aan een kwalitatief goed ontwikkeltraject. Na afronding van dit waardevolle traject ontvang je het certificaat en ben je officieel amplitiedeskundige.

*Voor het ontvangen van het certificaat moet je bij minimaal 90% van de lessen aanwezig zijn geweest. Indien je een lesdag mist, maak je een aanvullende opdracht voor jouw ontwikkeling.

Incompany of meerdere deelnemers

De opleiding kan ook incompany worden gegeven. Neem hiervoor contact met ons op. Wanneer je meerdere deelnemers aanmeldt voor een reguliere opleiding geldt een korting van 5% per deelnemer bij 2 deelnemers en een korting van 10% per deelnemer bij minimaal 3 deelnemers.

Aanmelden fysieke opleidingAanmelden digitale opleiding

Komende lesrondes amplitiedeskundige

 • Start digitaal 3 oktober
 • Start digitaal 11 februari 2025 
 • Start Zwolle 6 maart 2025

Zie hieronder de gehele brochure of alleen de opleidingsplanning.

Aanmelden fysieke opleidingAanmelden digitale opleiding
 • Investering digitaal: €3.600,-
 • Investering fysiek: €4.400,-
 • Vrijstelling van btw is mogelijk

Vrijstelling Btw

Vrijstelling van btw is mogelijk voor particulieren en organisaties die niet btw plichtig zijn. Je kunt je hier inschrijven voor de opleiding indien je daar gebruik van wil maken.

Aanmelden opleiding vrijgesteld

Meer weten?

Wil je meer informatie over de opleiding amplitiedeskundige ontvangen en wil je weten of deze bij jou past?

Kom dan naar ons digitaal open uur en ontdek alles over de opleiding.

 • 4 juni 2024
  dinsdag 8:30-9:30 uur
Aanmelden open uur