Skip to main content

Ik kan oprecht zeggen dat ik van mening ben dat ik de leukste baan heb die er bestaat. Mijn kennis en expertise ligt bij amplitie; het bevorderen van de positieve psychologische staat van alle medewerkers, met als doel hun welbevinden en functioneren te optimaliseren. Dit doe ik door professionals op te leiden tot amplitiedeskundige. Zij gaan vervolgens in organisaties aan de slag met amplitie met als fantastische uitkomsten: meer gelukkige medewerkers en meer organisatiesucces! Wat maakt mijn werk zo leuk?

Positieve emoties: Ten eerst word ik er heel blij van om samen te kunnen werken met professionals die mijn visie delen dat bevorderen minstens zo belangrijk is als herstellen. We hoeven niet pas gelukkiger te worden als we ongelukkig zijn. We hoeven niet pas bevlogen te worden als we burn-out dreigen te raken. We hoeven niet pas onze talenten te ontdekken als we niet meer op onze plek zitten. Het mooie van amplitie is dat we juist positieve aspecten kunnen bevorderen, zonder dat er iets mis is! Ik word er blij van om op deze manier te werken en ik vind het fantastisch om te zien hoe enthousiast anderen worden van deze zienswijze.

Ten tweede werk ik aan een enorme uitdaging. Organisaties zijn nog niet gewend om aan de voorkant te investeren. Met curatie en preventie weet je wat de interventie oplevert in geld. Met amplitie, gericht op alle medewerkers in een organisatie, kan je dat niet één-op-één uitrekenen. Investeren in menselijk kapitaal moet echt in de missie en visie van een organisatie zitten en niet alleen om geld gaan. Gelukkig zijn steeds meer organisaties zover, maar het blijft een uitdaging! Wel een hele leuke.

Ten derde ontmoet ik ontzettend veel enthousiaste professionals. Mijn sociale relaties geven mij een boost om mijn werk te blijven doen. Door professionals op te leiden tot amplitiedeskundige bouw ik bovendien aan een community van mensen die het beste uit anderen willen halen. Zij leren medewerkers en organisaties uitblinken in wie zij zijn. Hoe leuk is het om omgeven te zijn door zulke mensen?! Heel leuk.

Ten vierde ervaar ik een hoge mate van autonomie. Nou kan je denken ‘dat is logisch als zzp-er’, maar daar ligt het niet perse aan. Werkinhoudelijk ben ik bezig met het creëren van een nieuwe ziens- en werkwijze. De functie tot amplitiedeskundige heb ik zelf in de markt gezet, alles vanuit de positieve psychologie. Wat een nog erg jonge wetenschap is. Het werk dat ik doe geloof ik 200% in en het voelt niet alsof ik mijn diensten actief moet verkopen. Ik verdien geld met het volgen van mijn persoonlijke missie, hoe fantastisch kan je werk zijn?

Tenslotte vind ik mijn werk erg betekenisvol. Ik haal er veel voldoening uit om anderen op te leiden om bij organisaties aan de slag te gaan met het bevorderen van welbevinden en functioneren van medewerkers. Op deze manier creëer ik een golfbeweging. Als ik zelf bij één organisatie aan de slag ga, zullen zij meer organisatiesucces ervaren en deze medewerkers zullen gelukkiger worden. Nu geef ik andere professionals een voorzet om heel Nederland gelukkiger en succesvoller te maken. Idealisme? Vast. Maar het gebeurt wel! Elke organisatie waar een amplitiedeskundige komt te werken is er weer één en elke gelukkiger geworden medewerker is er weer één.

Word jij hier nou ook zo enthousiast van en wil je ook onderdeel uitmaken van dit netwerk van enthousiaste, bevlogen amplitiedeskundigen? Kijk dan eens verder op onze website of neem contact met ons op.