Skip to main content

Als schrijver is het altijd een heugelijk feit als je door de eerste druk van je boek heen bent. Dat betekent dat je boek goed wordt ontvangen en dat mag je zien als eer van je werk. Momenteel is de 2e druk van “Werken aan Amplitie” in de maak. In de tussentijd gaan wij graag in gesprek met de schrijver van het allereerste boek over amplitie. Hierbij 3 vragen aan Yrenee Koen:

1. Wat was voor jou de reden om het boek “Werken aan Amplitie” te schrijven?
Ik kwam in 2018 het woord amplitie kort uitgelegd tegen in een boek en dat smaakte naar meer. Toen ik erop ging Googlen werd ik direct enthousiast, ook al was er heel weinig over te lezen. Ik ben diep de literatuur ingedoken en werd alleen maar enthousiaster met alle inzichten die ik opdeed en verbindingen die ik maakte vanuit de positieve psychologie. Ik schreef schriften vol en dacht: ‘Dit zou iedereen moeten weten!’ Zo ontstond de overtuiging dat er een boek moest komen om amplitie praktisch toe te passen.

2. Waarom is dit boek een mustread voor iedere werkgever?
We zijn zo gewend om te focussen op het oplossen van het negatieve. Pijn motiveert verandering. Alleen de wetenschap dat inspiratie motiveert tot ontwikkeling is een heel interessante! Ik heb bij organisaties ervaren dat als je focust op het welzijn van je medewerkers, je meer organisatiesucces behaalt dan wanneer je stuurt op resultaten. Zorg jij voor je medewerkers, dan zorgen zij voor de prestaties. Het boek geeft dit gedachtegoed goed en praktisch weer.

3. Heb je de ambitie om een 2e boek te schrijven?
Sinds het schrijven van het eerste boek hebben we zoveel positieve reacties gehad. Heel gaaf! En ik ben heel trots om te zien hoeveel organisaties ondertussen bewust werken aan amplitie in de praktijk. Ik zou graag deze succesverhalen bundelen tot een volgend boek, zoiets als ‘Amplitief succes in de praktijk’. Alleen beloof ik nu niets; de focus ligt eerst op het opleiden van amplitiedeskundigen en het uitbreiden van amplitief projectmanagement om amplitie in het DNA van organisatieculturen te krijgen.

De verwachting is dat half november het boek weer verkrijgbaar is. Wil je alvast een exemplaar reserveren? Je bestelt hem hier en je zal één van de eersten zijn die hem ontvangt zodra hij weer op voorraad is.