Skip to main content

Persoonlijke blog van onze nieuwe ontwikkelmanager Kirsten

Gedurende mijn studie ben ik altijd bezig geweest met netwerken. Tijdens mijn bachelor kwam ik via het Honours Talentprogramma al met verschillende personen in contact en heb ik het netwerken doorgezet door aan te sluiten bij hackathons en congressen. Dit leidde onder andere tot een geweldige afstudeeropdracht binnen een grote organisatie: een super afsluiting van mijn bachelor en ik wist toen al… dit is mijn manier om een baan te vinden na mijn studie.

Niet geheel toevallig dat ik tijdens mijn master Work, Organizational and Personnel Psychology terecht kwam in een netwerkorganisatie voor mijn masterscriptie en opnieuw ontmoette ik veel nieuwe mensen uit het werkveld. In februari 2023 studeerde ik af aan de master en was voor mij de tijd aangebroken een mooie eerste baan te vinden! Maar niet helemaal volgens de ‘standaard’ route, namelijk het solliciteren op vacatures…

Ik was niet op zoek naar vacatures

Na een welverdiende vakantie ben ik begonnen aan mijn zoektocht naar deze eerste baan. Ik ben in mijn netwerk gaan kijken naar relevante contacten en organisaties om mee in gesprek te gaan. In deze gesprekken probeerde ik steeds beter te achterhalen wat ik precies in een baan zoek. Zo duidelijk had ik dat namelijk nog niet voor ogen: organisatiepsychologie is ontzettend breed en daardoor soms ook vaag, zeker wat betreft startersfuncties. Overal zijn mensen en organisaties, dus waar te beginnen? Nou, gewoon: in gesprek gaan!

Door in deze netwerkgesprekken (in verschillende branches) aan te geven wat ik – tot nu toe – voor ogen had, kon ik nagaan of de betreffende organisatie of mogelijke functie mij aansprak. Juist door duidelijk te zijn in wat ik zoek in plaats van zien te voldoen aan de functie-eisen uit een vacature, denk ik dat ik bezig was een zeer passende eerste baan te vinden. Voor minder wilde ik ook niet settelen. Wat ik wel vaker zeg: men moet meer dan 50% van hun leven werken en ik geloof dat dat echt leuk kan zijn. Dus ook voor mijzelf vanaf het begin af aan! Daarbij hebben organisaties ook het meest aan mij als ik meteen goed op mijn plek zit, toch?

Juist door duidelijk te zijn in wat ik zocht, merkte ik dat dit gewaardeerd werd door de netwerkcontacten met wie ik heb gesproken. Zonder te solliciteren, motivatiebrieven te hebben geschreven of mijn cv te hebben opgestuurd, ben ik op zoek gegaan naar mijn baan. In een korte periode heb ik drie functies aangeboden gekregen, alleen was dit nog niet volledig wat ik zocht. Totdat ik in gesprek ging met Talent College.

Ontmoeting met Talent College

Nadat ik LinkedIn weer eens had geopend kwam iets van Talent College voorbij: de wens voor een Ontwikkelmanager in een “vacature zonder functie-eisen”. Dit laatste is mij niet bewust opgevallen, maar wat in de tekst stond, sprak mij aan en paste voor mijn gevoel bij wat ik zocht. Via een persoonlijk bericht aan Yrenee kwamen we met elkaar in contact wat uitrolde in meerdere leuke gesprekken met Yrenee en Ellen. Zonder ooit een cv of brief met ze te delen spraken we over elkaars wensen: ik over mijn visie op werk en wat ik graag zou willen doen in een baan, Yrenee en Ellen over Talent College en hoe zij de ontwikkeling van Talent College voor zich zagen. We praatten over de denk- en werkwijze van amplitie, talenten en vrijheid en nog veel meer. Ook lieten ze mij kennismaken met amplitie door mij een online masterclass aan te bieden, waarin ik Ellen letterlijk aan het werk zag. Daarbij gaf het TMA-gesprek wat ik met hen heb gevoerd mij inzichten in mijn talenten en welke werkomgeving bij mij past. Dit alles leidde voor mij tot een duidelijke en bewuste keuze.

Ontwikkelmanager

1 juni 2023 ben ik met onwijs veel plezier gestart bij Talent College als Ontwikkelmanager. Een functie en organisatie waarbinnen ik mag werken in het verlengde van mijn talenten en wensen. Een functie en organisatie waarin ik verder ga met netwerken, verbindingen leggen en kansen zien. Een functie en organisatie waarbinnen ik personen en organisaties, maar ook mijzelf, verder help ontwikkelen volgens de positieve, amplitieve denk- en werkwijze. Inmiddels ben ik druk bezig met de opleiding tot amplitiedeskundige, is het 1e Kenniscongres Amplitie geweest en lopen de netwerkgesprekken door met amplitie erbij als nieuw gespreksonderwerp. En dan te bedenken dat dit pas mijn 3e werkweek is 😃

Wil je ook met mij in gesprek, stuur mij een bericht en dan spreken we elkaar snel!