Skip to main content

De amplitieve werkwijze houdt in dat je bottom-up en waarderend werkt. Zo ontdek je de bouwstenen voor succes. Dat verkondigen we bij onze klanten en dat ervaren we uiteraard zelf ook. Daarom in deze blog een kijkje achter de schermen bij Talent College.

Huidige situatie

Februari is voor ons een maand met veel beweging. De afronding van 3 opleidingsgroepen, de start van 2 nieuwe groepen en een tweedaagse docenttraining met ons eigen team. Kortom, een volle en vooral leuke maand! Een aantal inzichten van onze huidige situatie:

  1. Iedere amplitiedeskundige doorloopt een eigen amplitiereis. De kleine stappen die mensen tijdens de opleiding zetten brengen vaak een grote positieve beweging op gang. Bij de ene organisatie sneller zichtbaar dan bij de ander, wel bij iedereen direct voelbaar.
  2. Bij de kick-off van de nieuwe digitale opleidingsgroep voelen we veel positieve energie en enthousiasme. De goede vragen die gesteld worden zetten ons ook weer aan het denken en zorgt ervoor dat wij met een frisse blik blijven kijken naar de amplitieve denk- en werkwijze.
  3. De docenttraining doet ons beseffen dat we veel kennis en ervaring in huis hebben. Vooral ook opgedaan door de amplitiedeskundigen die wij begeleiden. Het is waardevol om dit met elkaar te delen en echt te focussen op wat onze bedoeling als Talent College is met alle dingen die wij doen. Zo houden we onze rol als expert scherp en leren we continu.

Gewenste situatie

We willen blijven bouwen aan een amplitieve samenleving. Door de vragen die wij krijgen merken we dat we de verschillende amplitiereizen die mensen én organisaties doorlopen nog beter kunnen faciliteren. Bij Talent College moet je immers met elke vraag in relatie tot amplitie terecht kunnen én goed geholpen worden. Daar worden wij blij van! Ook ervaren wij dagelijks zelf de kracht van positieve communicatie en willen we dit vergroten. Vandaar ook deze blog 😉

Interventies

Hierboven lees je natuurlijk veel bouwstenen voor nog meer succes. Wat gaan we daar nou in de komende periode concreet mee doen?

  • Tijdens de opleidingsronde staan 3 docent-inspiratieuren gepland om van elkaar te leren.
  • We gaan meer focussen op maatwerk bínnen organisaties om samen met de medewerkers de amplitiereis te doorleven. Dit aanvullend op wat we al doen; amplitiedeskundigen opleiden om zelf amplitie écht in het DNA te krijgen.
  • Ook worden er een aantal activiteiten geschrapt die ons juist afleiden van onze bedoeling; het samen bouwen aan een amplitieve samenleving.
  • Voor wie of wat heeft dit meerwaarde? Wie gaat er blij van worden en waarom? Hoe draagt dit bij aan een amplitieve samenleving? Zulke vragen staan elk overleg centraal. En is de vraag niet relevant voor een overleg, dan hebben we een vergadering teveel ingepland 😉.

Jij ook?

Echt, wát een positieve vibe heeft het team deze maand ervaren. Dat zien we ook terug aan de complimenten, nieuwe ideeën en inspiratie die binnenkomt in onze team-whatsapp.

Wil jij ook zoveel energie ervaren, al is het de drukste maand van het jaar? Ga dan aan de slag met amplitie in jouw organisatie. Op 10 maart start er weer een opleidingsgroep in Zwolle. Neem contact op voor meer informatie. Ook als we jou kunnen vergezellen op een andere amplitiereis.