Skip to main content

Jaarprogramma leidinggeven met impact

Wil jij een échte moderne leider zijn? Wil jij leidinggeven met een grote positieve impact op zowel het individu als de organisatie? En wil jij zelf je volledige potentieel benutten in jouw rol als leidinggevende? Grijp dan je kans om ons unieke leiderschapsprogramma te volgen. Zowel op persoonlijk als op professioneel gebied kan jij jezelf geen groter cadeau geven.

Authenticiteit, persoonlijke aandacht, persoonlijke groei, praktische toepasbaarheid en waarderend. Dit zijn onze vijf kernwaarden van waaruit dit programma is opgebouwd. We kunnen je vertellen wat het programma inhoud, maar om de positieve impact te ervaren zal je mee moeten doen. Het gaat om samen leren, samen ervaren en samen groeien. En dat is een positieve en gezellige sfeer.

Moderne leiders

Leiderschap is er altijd op gericht geweest dat leidinggevenden medewerkers vertellen wat zij moeten doen, hoe zij dat moeten doen en wanneer dat dat moeten doen. Deze traditionele vorm van leiderschap lijkt inmiddels te behoren tot het verleden. Door de snel veranderende wereld en arbeidsmarkt kan niemand vertellen hoe het werk het beste gedaan kan worden. Innoveren en experimenteren zijn de kernwoorden van de moderne leiders. Alleen zo kan meebewogen worden in de huidige en toekomstige maatschappij. Een directie bepaalt niet meer de koers van een organisatie. Kansen en bedreigingen doen zich voor op dit moment en niet meer op lange termijn in de toekomst. Juist medewerkers zien kansen en bedreigingen op de werkvloer die leiders van bovenaf niet kunnen voorzien.

De beste leidinggevenden zijn tegenwoordig mensen die medewerkers kunnen inspireren, coachen en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Deze mensgerichte leiders kunnen een sfeer creëren waarin vertrouwen en transparante communicatie heerst. Dit is de effectiefste manier om ervoor te zorgen dat iedereen een waardevolle bijdrage levert aan het succes van de organisatie. Niet het leiden van organisaties, maar het leiden van mensen is tegenwoordig cruciaal om succes te behalen.

Het jaarprogramma

Dit leiderschapsprogramma is bedoeld voor alle professionals die leiding geven aan anderen, zoals managers, leidinggevenden, maar ook bijvoorbeeld executive coaches. Tijdens het jaarprogramma leer je hoe je anderen kunt inspireren, coachen en stimuleren om hun hele potentieel te verwezenlijken. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat jij zelf uitblinkt in wie jij bent.

Een uniek en vernieuwend perspectief

Het unieke van dit leiderschapsprogramma is dat het volledig is opgezet vanuit amplitie. We leggen niet de focus op jouw valkuilen en zwakke punten. We gaan juist kijken wie jij bent als persoon en hoe jij jouw persoonlijke krachten en talenten kunt benutten. Jij bent geen leidinggevende. Jij bent een unieke persoonlijkheid met een leidinggevende functie en/of rol. Degene die deze rol waardevol maakt voor de mensen aan wie je leidinggeeft, ben jij als persoon.

Je leert het welzijn en functioneren van medewerkers te vergroten en daarmee meer organisatiesucces te bereiken. Deze focus op potentieverwezenlijking, groeimogelijkheden en het bevorderen van het positieve dat al aanwezig is, is een unieke amplitieve zienswijze. Dit in tegenstelling tot de meeste verandertrajecten die gericht zijn op het herstellen van tekortkomingen en het ontwijken van valkuilen. Het is menseigen om pas te veranderen als iets niet gaat zoals wij willen, terwijl verandering vanuit groeimogelijkheden veel meer kan opleveren. De transformationele leiderschapsstijl sluit naadloos aan bij het amplitieve perspectief.

De opbrengst

Deelname aan het leiderschapsprogramma levert je iets ontzettend waardevols op, namelijk het vermogen om een amplitieve denk- en werkwijze te hanteren. Van nature is de mens veel meer gefocust op gevaar, negativiteit en gebreken. Zo zijn wij biologisch geprogrammeerd. Een positieve zienswijze is echter aan te leren, waardoor je veel meer mogelijkheden, kansen en potentie om je heen zal zien. Bovendien is een andere opbrengst van het programma dat je dit niet alleen ziet, maar mensen ook kunt inspireren, motiveren en coachen om hun potentie te verwezenlijken. Zowel persoonlijk als professioneel kom je sterker uit het programma, wat de investering meer dan waard is voor jou persoonlijk als ook voor jouw organisatie.

Praktische informatie

Het leiderschapsprogramma gaat van start bij minimaal 3 deelnemers en maximaal 8. Het programma bestaat uit vier keer twee programmadagen in de omgeving van Amersfoort. Vier overnachtingen zitten bij het programma inbegrepen. Naast de fysieke programmadagen vindt zes keer in het jaar twee uur digitale intervisie plaats. Het programma wordt afgesloten met een fysieke afsluitdag. Zie hieronder een voorbeeldtijdlijn van het programma:

Januari Twee programmadagen
Februari Intervisie
Maart Intervisie
April Twee programmadagen
Mei Intervisie
Juni Intervisie
Juli Twee programmadagen
Augustus
September Intervisie
Oktober Twee programmadagen
November Intervisie
December Afsluitdag

De contacturen komen uit op ongeveer 84 uur, gerekend met acht uur voor de programmadagen en twee uur voor de intervisiebijeenkomsten. Tussentijds contact met de trainer/coach voor begeleiding en advies is daarbovenop altijd mogelijk. Deze uren zitten bij het programma inbegrepen.

Deelname aan het leiderschapsprogramma is alleen mogelijk na een positief intakegesprek met één van onze adviseurs. De investering voor het programma is €7.750 euro exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Er komt dan 5% bij de kosten op als tegemoetkoming voor onze extra kosten. De investering is inclusief:

  • 9 programmadagen
  • 6 intervisiebijeenkomsten
  • Het boek ‘Werken aan amplitie’
  • Een persoonlijke Talent en Motivatieanalyse (TMA)
  • Vier overnachtingen in de omgeving van Amersfoort
  • 4x ontbijt, 9x lunch, 5x diner, onbeperkt koffie, thee en water

Bij twee of meer deelnemers van dezelfde organisatie ontvangt de organisatie 10% korting op de totaalfactuur. Het is ook mogelijk het jaarprogramma transformationeel leiderschap incompany te organiseren. Neem contact op voor een offerte op maat.

De beste leidinggevenden focussen op mensen, niet op resultaten. Door de mensen om zich heen te versterken worden de beste resultaten behaald. Meer welzijn, beter functioneren, groot organisatiesucces!

Heeft u interesse in deze of een andere activiteit?

Neem contact met ons op om uzelf aan te melden of meer informatie te ontvangen.

Contact opnemen