Skip to main content

Gezonde en veilige werkplek

Als werkgever wil je een gezonde en veilige werkplek voor je medewerkers, zodat ze hun werk goed en gezond kunnen uitvoeren. Met een werkplekcheck wordt gekeken naar de huidige werksituatie en hoe deze te verbeteren is. Hoe is de houding van de medewerker? Zijn de stoel en het bureau goed ingesteld? Wat is de afstand tot het toetsenbord? Of wordt er wel een goede tiltechniek gebruikt in de werkplaats?

De werkplekcheck bestaat uit een kort onderzoek op de werkplek. Een bedrijfsfysiotherapeut checkt onder meer de werkzaamheden, de fysieke belasting en de belastbaarheid. Het onderzoek zal slechts 10 tot 15 minuten in beslag nemen. De werknemers ontvangen direct na de check een werkplekpaspoort waarin de juiste afstelling staat, zodat ze ook de volgende keer hun eigen (flex)plek goed kunnen afstellen. Iedere werkplek kunnen we controleren. Het maakt niet uit of iemand beeldschermwerk doet, werkt in een laboratorium of monteur is in een werkplaats!

Tegenwoordig doen we ook werkplekchecks @home. Een adviseur komt dan bij uw medewerkers thuis om de thuiswerkplek te controleren en verbeteren om gezond te kunnen werken. Ook kunnen we een online werkplekcheck doen. Door te videobellen brengen we de werkplek in kaart en krijgt de medewerker uitleg en praktische tips om de werkplek juist in te stellen.

Heeft u interesse in deze of een andere activiteit?

Neem contact met ons op om uzelf aan te melden of meer informatie te ontvangen.

Contact opnemen