Skip to main content

Succesvolle onboarding

Wat veel organisaties onderschatten, is een goed onboardingsprogramma. Dit is een inwerkprogramma waarbij een goede overdracht en begeleiding centraal staat. Hierdoor hebben medewerkers eerder het gevoel dat zij weten waar zij mee bezig zijn dan wanneer zij hier gedurende de eerste maanden per ongeluk en dus zelfstandig achter moeten komen.

Onboarding proces

Vaak is het zo dat medewerkers pas gaan kijken hoe zij van meerwaarde kunnen zijn voor de organisatie, zodra ze de huidige werkwijze onder de knie hebben. Als mensen vertrouwd zijn met het werk en zich er competent over voelen, ontstaat ruimte om het werk meer in te richten naar de eigen talenten. Een onboardingsprogramma versnelt dit proces.

Helaas is het nog vaak zo dat mensen op hun eerste werkdag niet eens kunnen inloggen in het systeem. Als een medewerker zich welkom voelt, zal hij zich sneller comfortabel voelen in zijn nieuwe baan. Dit zorgt ervoor dat hij zich al snel met de inhoud van het werk bezig kan houden en met tonen van zijn meerwaarde, in plaats van bezig te zijn met randvoorwaarden.

Heeft u interesse in deze of een andere activiteit?

Neem contact met ons op om uzelf aan te melden of meer informatie te ontvangen.

Contact opnemen