De angst om iets te missen

Heb je ooit gehoord van FOMO? Het glas kan half vol of half leeg zijn, of iedereen drinkt uit het glas behalve jij. FOMO staat voor fear of missing out en is de angst om iets te missen.

Onderwijsinnovatie

Wist je dat 80% van de leerlingen die nu primair onderwijs genieten, later banen zullen hebben die we nu nog niet eens kennen?!

De kracht van ruimte

We denken vaak alles beter te weten en beter te kunnen dan een ander. Dit geldt voor iedereen, waarom vertrouwen we elkaar hier dan niet op in onze eigen omgeving? 

Superpowers

Ik geloof dat jij het meest gelukkig bent als je trouw bent aan jezelf. Trouw aan jouw authenticiteit. Authenticiteit betekent dat wie een persoon is en wat zijn overtuigingen en waarden zijn, terugkomt in zijn gedrag. Het gaat niet alleen om wat je doet, maar vooral om hóe je het doet. Iets doen wat je …

Cognitieve dissonantie deel 2

Cognitieve dissonantie is een krachtig fenomeen. Het laat zien dat ons primitieve brein sterker is dan ons gezonde verstand. Het verraadt onze ingebouwde weerstand tegen verandering.

Ontkenning of selectieve waarheid?

Ik ben niet in ontkenning, ik ben gewoon erg selectief in de realiteit die ik accepteer! Je hebt niet veel geld en koopt wel een broek van 200 euro. Waarom? Omdat je een broek van goede kwaliteit moet kopen, zodat je niet binnenkort weer een nieuwe hoeft kopen.

Professioneel Pitchen

Hoe komt het dat sommige mensen fantastische toespraken kunnen houden en anderen al hortend en stotend tot een hoopje onsamenhangende woorden komen?